10 Etkili Yöntem SEO Yöntemi

SEO Yönteminde SEO Nedir?

SEO kelime anlamı olarak arama motoru optimizasyonu yani search engine optimization’dur. Genel faaliyetlerin kısa ismi de baş harflerinin birleşmesi olan SEO’dur. SEO dijital platformların tamamında geçerli olan bir çalışma modelidir. İster web siteniz olsun, isterseniz kurumsal siteniz olsun, isterseniz kişisel blogunuz olsun, isterseniz de bir sosyal medya hesabınız olsun. Hiç fark etmez. Bu noktada profesyonel olarak seo terimlerini ve seo yöntemi uygulamanız sizlere avantaj sağlayacaktır.

SEO bir sanattır. Bu sanatı icra etmek ise gerçekten ciddi bilgi ve emek gerektirmektedir. Bu konuda ki ön yargıların en büyüğü ise basit düzeyde halledilebilecek olması ve seo’nun deneme yanılmaya müsait bir işmiş gibi gözükmesidir. Ne yazık ki seo hiçbir zaman deneme yanılmaya müsait bir alan değildir.

Yapılan en küçük hata bile sosyal mecranıza ciddi şekilde zarar verebilir ve geri dönüşü olmayan hataların içine sürükleyebilir. Bundan dolayı deneme yanılma yapacağınız alan fayda sağlayacağınız sosyal mecranız olmamalı.

Deneme tahtası olarak kullanmak için kendinize yeni alanlar oluşturarak onların üzerinde test etmeniz sizlerin yararına olacaktır. Gördüğünüz faydaları ise asıl alanınıza uygulayabilir o zaman farkındalık yaratabilirsiniz.

SEO Yönteminde SEO Neden Gereklidir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi SEO genel olarak her türlü işletme, firma, kişi ve kurum için gereklidir. Bu işi dijital mecralarda icra eden herkes ve her platform SEO temellerine adım atmış ve arttırarak devam etmiştir.

İster ürün satın isterseniz hizmet dijital pazarlama alanında varlığınızı sürdürmek ve farkındalık yaratmak için her zaman SEO yönetimi konusunda bilgiye ihtiyacınız olacaktır.

Rakiplerinizi değerlendirmeli, onların hareketlerini takip etmeli ve en önemlisi kullanıcınızın niyetini iyi anlamalısınız. Kullanıcı niyetini anladığınız sürece bu işi doğru yaptığınızı kendinize söyleyebilirsiniz.

seo-yönetimi

Yukarıda ki başlıklarda SEO nedir, SEO neden gereklidir sorularına net olarak cevap verdiğimize göre bundan sonra ki aşamada seo tam olarak ilerlemelidir, SEO yaparken nelere dikkat edilmelidir ve yol haritamız nasıl oluşturulmalıdır bunları inceleyelim.

SEO Yöntemi Giriş | Google My Bussines Hesabınızı Optimize Edin

SEO yönetimine başlamadan önce mevcut değerlerinizi göz önünde bulundurmak ve varsa eksiklerinizi gidermek gereklidir. Bunun önceliği tabi ki Google’ın sunduğu servis sağlayıcıları net şekilde kullanmak ve oluşturmaktan geçer.

Google my bussines bildiği üzere işletmelere kurumsal bilgilerini paylaşmaları ve kategorilerinde ki aramalarda gözükmelerine ve potansiyel kitlelerine ulaşmalarına imkan sağlamaktadır. Bu gibi bir hizmeti görmezden gelmek ve mevcut değere sahip olmamak tabiki SEO kriterinin ilk ayağını yok saymamız anlamına gelmektedir. Bunu tam olarak yerine getirmek gereklidir.

Sizler de daha öncesinde pek çok kez bir markayı veya ürünü araştırırken Google my bussines sonuçları ile karşılaşmışsınızdır. Google my bussines yönergelerini bu noktada inceleyebilir, tam olarak nasıl bir hizmet sağladığını ve işletmelerden ne gibi bilgileri takip ettiğini net şekilde inceleyebilirsiniz.

Google my bussines sanıldığının aksine oldukça basit düzeyde bilgi gerektirmekte ve düzenleme yapısına sahiptir. Google benim işletmem hesabınızı oluşturduktan sonra uygulamanız gereken ve eksik bırakmamanız gereken bilgilerden bazıları;

  • Ad, adres ve telefon numaranız
  • Çalışma saatleriniz
  • Web site URL adresiniz
  • Mevcut faaliyetinize ait kategorinizi belirlemek
  • Şirketinizin ne yaptığını anlatan kısa açıklama
  • Ürün ve hizmetlerinizin, işletmenizin fotoğrafları

Bunların haricinde tabi ki google my bussines üzerinden yaklaşan etkinliklerinizi paylaşabilir, iş başvurularınızı alabilir dilerseniz müşterilerinize yol haritası sunabilir veya doğrudan işletmenizi aramasına imkan sağlayabilirsiniz.

Google sonuçlarında iyi bir noktada olmak ve devamlı olarak potansiyel kitlenize ulaşmanız istiyorsanız sürekli olarak güncel kalmanız SEO yönetimi konusunda oldukça önemlidir. Buna bağlı olarak tatil günleriniz ve özel günlerde ki çalışma durumunuzu sürekli olarak güncel tutup, firmanızın etkinliklerinden takipçilerinizi haberdar edebilir, ürün ve fırsatlarınızı paylaşabilirsiniz.

Buna ek olarak kısa mesajlaşmayı açarak müşterilerinizin doğrudan sizlerle iletişime geçmesine imkan sağlayabilirsiniz.

Google benim işletmem ile ilgili kapsamlı yazımızı da şu bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz; Google Benim İşletmem Optimizasyon Rehberi 2020

Ayrıca Google benim işletmem ile ilgili hizmetimizin detaylarını ; https://biadammedya.com/google-benim-isletmem linkimizden inceleyebilirsiniz.

SEO Yöntemi | Uzun Kuyruklu ve Kısa Kuyruklu Anahtar Kelimeleri Tercih Edin

Anahtar kelimeler arama motoru optimizasyonu için oldukça önemlidir.

Kullanıcılarınızın web sitenizi bulmasını istiyorsanız bu noktada anahtar kelimelere ihtiyacınız vardır. Ama anahtar kelimelerinizi öyle baştan sağma yapmak size hiçbir zaman fayda sağlamayacaktır. Bu noktada google ve kullanıcı niyetini iyi anlamanız gerekmektedir.

Genel olarak düşündüğünüz zaman kullanıcı niyetini Google, google niyetini de sizin anlamız gerekmektedir. Bu denklemi son kullanıcı olarak kendinizden yola çıkarak da oluşturabilirsiniz.

Siz bir kullanıcı olarak X ürün araştırması yaparken nasıl bir arama yapardınız? Bunu kendinize sormalı ve google aramalarınızı not etmelisiniz. Tabi ki bunlar bir anahtar kelime oluşturmanız için sizlere yeterli olmayacaktır.

Bunun için SEO yönetim konusunda yeni yeni faaliyet gösteren kişi ve kurumlar için ücretli veya ücretsiz olarak pek çok alternatif bulunmaktadır.

Bu uygulamalara geçmeden önce uzun kuyruklu anahtar kelime ile kısa kuyruklu anahtar kelimeler arasında ki farkı anlamak gereklidir.

  • Uzun kuyruklu anahtar kelimeler; Uzun kuyruklu anahtar kelimeler genel olarak üç veya dört kelimeden oluşmaktadır. Örn; Yaprak sarması nasıl yapılır?
  • Kısa kuyruklu anahtar kelimeler; Buda uzun kuyruklu anahtar kelimelere nazaran daha sonuç odaklı aramaları baz almaktadır. Örn; Yaprak sarması

Yukarıda ki iki örnekte görebileceğimiz gibi birisi bir amaca hizmet ederken diğeri ise net olarak sonuç vermektedir. Bu iki anahtar kelime yapısı da sizin ihtiyacınız olan seo yönetimi uygulamalarındandır. Bunları da aynı google my bussines gibi görmezden gelmeden uygulamanız mevcut değerlerinize değer katacak ve farkındalık yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Uzun kuyruklu arama yaptığınız zaman çıkan google sonuçları ile kısa kuyruklu arama yaptığınız zaman çıkan sonuçları alttaki resimden değerlendirebilirsiniz.

google-anahtar-kelime-analizi

Kısa kuyruklu anahtar kelimeler aynı olimpiyat sporcuları gibidir. Özenle seçilmiş ve fazlası ile yetenekli olunmalıdır. Bu kelimeler üzerinde sonuca ulaşmak zor olduğu kadar değerlidir. Fakat kısa kuyruklu anahtar kelimeler daha çok lise sporcuları gibidir. Binlerce rakibiniz olsa da başarıya ulaşmak daha kolay ve sizin elinizdedir.

Bu noktada seo yönetimi konusunda hiç bilgisi olmayan birisinin SEO çalışmalarına uzun kuyruklu anahtar kelimeler üzerinden başlaması ona bir artı katacak ve daha çabuk yol almasına yardımcı olacaktır.

SEO Yöntemi |3 Arama Amacını Anlamaya Çalışın

Mevcut işletmenizin web sitesi olsun isterseniz kurumsal web siteniz olsun SEO’yu anlamak ve ona göre hareket etmek oldukça önemlidir. Bu noktada 3 arama amacını net şekilde anlamalı veya anlamaya çalışmalısınız.

Bu 3 arama amacını anlamaya çalışmanız sizlerin çalışmalarına yön vermekte büyük önem taşımaktadır.

Yukarıda ki başlıkta belirttiğimiz gibi uzun kuyruklu anahtar kelimeler veya kısa kuyruklu anahtar kelimeler gibi kullanıcı arama amaçlarını da değerlendirmeniz gerekmektedir.

  • Gezinme: Bu tür kullanıcıların bilgisayar başında ne niyetle zaman geçirdiği bellidir. Bir konuya odaklamak yerine genel olarak gezinti yapmak amaçlı zaman geçirmektedir. Bilgisayar tarayıcısının bir kısmında Facebook açıkken diğer kısımda alışveriş sitesi açık olabilir.
  • Bilgilendirici: Bu kişiler ise merak ettiği konuları daha da detaylandırmak veya yeni şeyler öğrenmek için bilgisayar başında vakit geçirmektedir. Bu tür insanlara sunulacak bilgi de onların kafasında yer tutan soru işaretlerini gidermelidir. İçeriklerin bu noktada önemi oldukça fazladır.
  • İşlemsel: Bu kişiler ise bilgisayar başına geçtiği zaman amacına hizmet edecek ürünlerin araştırmasını yapmakta ve satın alma eğilimi olan potansiyel kişilerdir. Bunların da niyetini iyi anlamak sektörel yaklaşımlarını iyi değerlendirmek gereklidir.

Yukarıda ki 3 başlıkta birbirinden ayrı olarak önemlidir. Yukarıda ki niyetleri anlayabildiğiniz zaman bu sizin oluşturacağınız anahtar kelimelerinize doğrudan etki edecektir.

Bir hizmet sayfası veya ürün sayfası belli anahtar kelime kalıpları kullanırken bir gazete sitesi veya blog sayfası farklı anahtar kelimeleri bünyesinde barındırabilir. Sizler de işletmenize ait bir sayfa oluşturmadan önce google üzerinde o amaca hizmet eden sayfaları inceleyebilir, kullanılan kelime kalıplarını inceleyebilir, kendi yol haritanızı buna göre oluşturabilirsiniz.

SEO Yöntemi | Doğru Anahtar Kelimeleri Doğru Araçlarla Araştırın

Hangi anahtar kelimelere odaklanacağınızı öğrendikten sonra ki süreç ise bunları ne şekilde değerlendireceğiniz ve sizin için en değerli olan anahtar kelimelerin hangisi olduğudur. Bu noktada aşağıda ki ücretli veya ücretsiz araçları tercih edebilir, araştırmalarınızı bu doğrultuda detaylandırabilirsiniz.

  • Google otomatik tamamlama: Bu herkesin ve hepimizin kullandığı standart google aramasıdır. Google arama çubuğu içerisine yazdığımız bir metni kendisinin otomatik olarak tamamlamasıdır. Bu şekilde kendi kuyruklu anahtar kelimelerinizi oluşturabilirsiniz.
  • Anahtar kelime aracıBuda oldukça basit ve kullanışlı olan kelime araçlarından bir tanesi olan Keyword Tool’dur. Aylık 89$ ile 199$ arasında bir fiyatı mevcuttur.
  • Google kelime planlayıcısı: Buda yine google tarafından sunulan ücretsiz araçlardan bir tanesidir. Anahtar kelime araştırmalarınızda yine ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilirsiniz.
  • KeywordsFX: Yine ücretsiz olan bu anahtar kelime planlayıcısı üzerinden mevcut aramalarınızı yapabilir, olası değerlendirmelere ulaşabilir ve aranma hacimlerini analiz edebilirsiniz.

Yukarıda ki anahtar kelime planlayıcılarına ek olarak Google üzerinde Keywords Tool araması yaptığınızda da önünüze pek çok seçenek çıkacaktır. Bir SEO acemisi olarak yola çıkıyorsanız bunların hepsini deneyerek kendinize uygun olanını ve en rahat kullandığınız aracı benimsemeniz sizlerin yararına olacaktır.

Uzun vadede sürekli olarak ihtiyacınız olacak bir araç olarak elinizin altında olması gerekecek çünkü.

Tabiki SEO yönetimi konusunda kendini geliştirebilir ve daha farklı metriklere ihtiyaç duyarsanız bu noktada farklı premium araçlar kullanmanız sizlerin yararına olacaktır. Bunların başında herkes tarafından bilinen ve Dünya genelinde pek çok kullanıcısı olan Ahrefs i tercih edebilir, rakiplerinizin backlink analizlerini yapabilir, rakipleriniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilir seo stratejilerinizi bu doğrultuda oluşturabilirsiniz.

seo-nasil-öğrenilir

SEO Yöntemi | Her Sayfa İçin Temel Anahtar Kelimeler Seçin

Web sitenizi optimize etmeye başladığınız da ilk olarak yapmanız gerekenlerden birisi de hiç şüphesiz ki anahtar kelime belirlemesi olacaktır.

Yukarıda ki başlıkta da belirtilen araçlar üzerinden sayfalarınıza uygun anahtar kelime araştırması yaparak bulabilirsiniz.

Yaprak sarması örneğimiz üzerinden devam edecek olursak yaprak sarması ile ilgili olarak bir sayfanız mevcut ise bu noktada ilk anahtar kelimeniz yaprak sarması olmalıdır. İçerisin de yer alan bilgilerin ışığında üç veya dört kelimeli kuyruklu anahtar kelimeler de oluşturabilirsiniz.

Buna bağlı olarak ilk anahtar kelimeniz yaprak sarması olurken sonrasında ki anahtar kelimeleriniz yaprak sarması nasıl yapılır, veya yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde olmalıdır.

Bunun için Google üzerinden ücretsiz bir araştırma yapmak istiyorsanız google üzerinde ki aramayı yaprak sarması olarak başlatabilir, sonra ki tamamlayıcı kelimeleri veya alternatif anahtar kelimeleri sayfanın en alt kısmında inceleyebilirsiniz.

google-anahtar-kelime-araştırması

Yukarıda belirleyeceğiniz anahtar kelimeler üzerinden yine Google’ın farklı aracı olan kelime planlayıcısı üzerinden bu anahtar kelimelerinizin detaylı incelemesini yapabilirsiniz.

Bunun için alt kısımda göreceğiniz yabancı içerikte yer alan başlıklar ise;

  • Aranma Hacmi
  • Rekabeti
  • Verilen Teklifler
seo-google-anahtar-kelime-planlayıcı

Yukarıda gözüktüğü gibi anahtar kelimenize ek olarak ilgili anahtar kelimeler de google kelime planlayıcısı üzerinden yayımlanmaktadır.

Buna bağlı olarak mevcut rekabetleri ve verilen reklam tekliflerini değerlendirebilir, potansiyeli sayfalarınız için keyword’leriniz yani anahtar kelimelerinizi oluşturabilirsiniz.

SEO Yöntemi | Başlık Etiketlerinizi Optimize Edin ve Süsleyin

Anahtar kelimelerinizi planlamanız da seo yönetim konusunda uygulayacağınız bir madde de olsa elde ettiğiniz başlıkları süsleyerek kullanıcınıza sunmanız gerekmektedir.

Bunun en önemli noktalarından birisi de yine yazımızın ilk başında yer alan kullanıcı niyetini anlamaktan geçmektedir. Kullanıcıların tam olarak neyi amaçladığını net şekilde bilmeli ve niyetlerine yönelik olarak onlara istediklerini net şekilde sunmanız gerekmektedir.

Yapılan başlık optimizasyonlarında her zaman için süslü yapılar kullanmanız sizlere potansiyel ziyaretçi getirecektir. Bu noktada oluşturacağınız yapılar tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir durumdur.

Bu durumu iki farklı örnekle anlatacak olursak;

  • E-Ticarette Başarılı Olmanın Yolu
  • E-Ticarette Başarılı Olmanın %100 Etkili Yolu

Yukarıda ki 2 başlıkta aynı amaca hizmet etse de ikinci başlık daha dikkat çekici ve kullanıcıyı harekete geçiren türdedir. Bu noktada kullanacağınız başlıklarda hizmetinizi net şekilde belirtmelidir. Kullanıcıyı yanıltıcı veya kandırıcı yapılardan uzak duracağınız gibi aynı zaman da onları harekete geçirecek şekilde oluşturmalısınız.

Bu ince çizgiyi net şekilde birbirinden ayırmanız sizlerin seo yönetim konusunda ki sürekliliğinizi sağlayacaktır. Diğer türlü kullanıcıları yanıltıcı ve şaşırtıcı başlıklar kullanmak uzun vadede sizlere zarar verecektir.

SEO Yöntemi | Bilgilendirici Meta Açıklamalar Kullanın

Meta açıklamalar bir web sitesinin olmazsa olmazlarındandır. Web sitemizde yer alan her sayfanın bir meta açıklama bölümü mevcuttur. Bu alanları da yine sayfanızı tam olarak yansıtacak ve müşteri ve potansiyel ziyaretçilerinizi harekete geçirecek türden uygulamanız ve kurgulamanız gerekmektedir.

Meta açıklamalarınızı oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli kurallardan birisi tabi ki sayfa, yazı başlığınız ne ise aynı anahtar kelime yapısını meta açıklamalarınızda da geçirmeniz gerekmektedir. Bu noktada eğer meta açıklamalarınız da anahtar kelimelerinizi bulundurmanız potansiyel google aramalarında muaf olabilir, bulunabilir olmanız daha da zorlaşacaktır.

Meta açıklamalarınız google üzerinde ki aramalarda kalın şekilde belirtilecek ve google tarafından size seçenek olarak sunulacaktır. Aynı yöntemi sizler de uygulayarak potansiyel kitlenize kalın puntolu olarak aradıklarını sunabilirsiniz.

Alt görsel de burum net şekilde belirtilmekte ve anlaşılmaktadır.

google-meta-açıklama

Yukarıda da incelediğiniz gibi meta açıklamalar doğrudan sizin anahtar kelimeniz ile eşleşmesi gerekmektedir. Bu noktada meta açıklamalarını 150 kelime ile sınırlandırmanız google politikalarına da doğrudan uymanıza imkan sağlayacaktır.

Eğer oluşturduğunuz sayfalarda meta açıklama kullanmaz iseniz bu noktada google kendi algoritması gereği oluşturduğunuz sayfanın herhangi bir noktasından yazı alacak ve 150 kelime olacak şekilde yayınlayacaktır. Bunu google’ın eline bırakmadan kendinizin optimize etmesi seo 2020 yönetmeliğine de uyumlu olacak ve rahatlıkla seo yönetimi konusunu bir adım daha başarmış olacaksınız.

SEO Yöntemi | Başlıklar ve Paragraflarda Anahtar Kelime Kullanın

Seo nasıl yapılır sorusunu pek çok kez sorduğunuz da karşınıza genel olarak başlıklarınız ve paragraflarınız da seoyu destekleyecek anahtar kelimeler kullanın gibi sonuçlar çıkmaktadır. Bu noktada oluşturduğunuz anahtar kelimeleriniz de başlıklarınz ve paragraflarınızda olması gerekmektedir.

Alt kısımda ki resimden anlaşılacağı üzere başlık ve paragrafta kullanılan anahtar kelime oluşturacağınız sayfanın Google gözünde ki niyetini net şekilde belirlemektedir. Buda seo nasıl yapılır veya seo öğrenme aşamasında dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken ilk kurallardan birisidir.

Google kullanıcılarına sonuç odaklı işlem sunabilmesi için web sitelerinde ki belli başlı metriklere ihtiyaç duyar bunun da ilk kriterlerinden birisi başlıklar, paragraflar ve h etiketleridir. H etiketleri web sitemizde sayfamızın, yazımızın ne ile ilgili olduğunu google’a bildirmemize ve google aramalarında sonuç almasına imkan sağlamaktadır.

google basliklar ve paragraflar

Yukarıda ki görselden de anlayacağınız üzere başlıklar ve açıklamalar kullanıcıların niyetine yönelik olarak oluşturulmuş ve o şekilde sunulmuştur.

Google aramalarında kullanıcıların sonuçlarına ulaşmaları için google web sayfalarında ki başlıkları ve paragrafları inceleyerek kullanıcıya ilgili anahtar kelimelerden sonuçlar göstermektedir.

SEO Yöntemi | Önce İnsanlar Sonra Google İçin Yazın

Bir çok SEO’ya yeni başlayan kullanıcı için önemli olan metriklerin başında Google gelmektedir. Bu noktada oluşturdukları içerikler ve sundukları bilgiler her zaman için google’ın istediği tarzdadır.

Fakat şunu hiçbir zaman unutmamak gereklidir ki, google en çok sevilen sayfalara değer vermektedir. Bu noktada bir yazı, bir sayfa veya bir hizmet sunarken kullanıcılarınızın niyetine yönelik olarak oluşturmalı ve onlara net olarak fayda sağlamalı, sayfada geçirilen süreyi olabildiğince arttırmalısınız.

Sayfada geçirilen süreniz ne kadar artar ise sağladığınız fayda da google gözünde o kadar değerli olacak ve rakiplerinize oranla daha iyi bir sonuç elde edeceksinizdir.

İçeriklerinizi oluştururken de bu kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. İçeriklerinizi yinelemek gerekirse hiçbir zaman google sevsin diye değil, kullanıcılarınız bilgilesin diye paylaşmalısınız. Bu noktada siz bir kullanıcı olarak nasıl bir yazı okumaktan memnun olursunuz bunu kendinize sormalısınız.

kaliteli-icerik-uretimi

Yukarıda ki resimden de gözüktüğü üzere bir içeriği görseller ile destekleyerek kullanıcıya daha kolay yol sunabilirsiniz. Yukarıda ki örnekte suşi nasıl sarılır veya nasıl yapılır sorusuna içerik üretici görsel ile destekleyerek okurlarında daha kalıcı etki yaratmıştır.

Sizler de bu tür destekleyici görseller kullanarak okurlarınızın aklında daha kalıcı etki yaratabilir, bilgilerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

SEO Yöntemi |Öne Çıkan Spinnet’ler İçin İçeriğinizi Optimize Edin

Bir diğer seo kuralı ise tabiki google üzerinde ki aramalarda ne kadar etkili sonuç aldığınız veya bu noktada nasıl çalışma yaptığınızdır. Spinnetler genel olarak herkes tarafından bilinen ama pek önemsenmeyen bir seo kuralıdır.

Bu noktayı görmezden gelmek ise potansiyel kitlenizi başkalarına kendi elleriniz ile sunmanız anlamına gelmektedir. Genel olarak Spinnetler google tarafından kullanıcıya ilk sunulan en faydalı içerik olarak değerlendirilmektedir.

Gerek kendiniz, gerekse ilgili sayfanız veya hizmetiniz için bu tür araştırmaları google üzerinde yaparak çıkan sonuçları değerlendirmeniz sizlerin yol haritasını oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Google üzerinde ki herhangi bir aramada çıkan spinnet’i değerlendirerek aynı sayfa yapısına sahip içerikler üreterek üzerine değer katmanız sizlerin avantajınıza olacaktır

Spinnetler de yer almak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları sıralayacak olursak;

  • Öne çıkan spinnetlerinizi tablolar, listeler veya 46-84 sayfalık açıklamalar ile sınırlandırın ve bu kelime aralığında net bilgi sunun.
  • Tıklamalarınızı arttırmak ve okuyucuya net bilgi sunabilmek için başlıklarınızı ilgi çekici yapın.
  • Tıklamalarınızı arttırmak için içeriklerinizi satırlara bölün ve kullanıcının gözünü yormadan ona istediği bilgiyi sağlayın.
  • Yaprak sarması nasıl yapılır? gibi sorulara net cevap vermek için küçük ekranda direk konuyu özetleyin.
  • Spinnetlerinizde başlığınızı tetikleyecek içerikler oluşturun.

SEO Yöntemi | Sürekliliği Sağlayın ve Bağlantı Verin

Bu noktada SEO’ya yeni başlayan kullanıcılar genel olarak bağlantı vermekten korkmaktadır. Hiçbir zaman bağlantı vermekten korkmamalısınız. Bağlantı vermek sizleri yükselteceği ve otorite sağlayacağı gibi ilgili marka ile aranızda güven duygusunu da tazeleyecek ve google gözünde değerli bir içerik olarak değerlendirilecektir.

Google için ise 2 farklı bağlantı türü vardır. Bunlar; dofollow ve nofollow şeklindedir.

  • Dofollow Bağlantı: Bu google gözünde otorite sahibi olmanız ve bağlantı verdiğiniz ilgili siteye çok güvendiğiniz anlamına gelmektedir. Bu tür bağlantıları verirken ilgili firmaya olan güveninizi kendiniz tarafından sorgulamanız gerekmektedir. Google’a link verirken Dofollow kullanmanız da herhangi olumsuz bir durum yoktur.
  • Nofollow Bağlantı: Buda google tarafından takibi olmayan linklerde kullanılan bağlantı türüdür. Eğer bir içerik hazırlıyor ve tam olarak güvenilirliğine emin olamadığınız bir siteye yönlendirme yapıyorsanız bu tür bağlantılarınızda nofollow kullanmanız hem sizin sitenizi garanti altına alacak hemde google tarafından yazınızın gerçekçiliği net şekilde anlaşılacaktır.

SEO Yöntemi | Daha Uzun İçerikler Geliştirin

Seo stratejileri geliştirirken en önemli konulardan birisi de uzun içerikler oluşturmaya özen göstermenizdir.

Uzun içerikler google üzerinde ki değerlendirmede daha ön planda olduğu gibi sosyal mecralarda paylaşımları ve takibi de daha fazladır. Bu noktada tekrarlanan içeriklerden ziyade kullanıcının ihtiyacı olan net bilgileri onlara sunmanız ve tam olarak fayda sağlamanız sizin değerli bir içerik oluşturduğunuz anlamına gelecektir.

Bu noktada sizin emek vererek oluşturduğunuz içerikleriniz de yine okuyucu tarafından takdir görecek, konu altı yorumlar ve sosyal medya paylaşımları ile birlikte daha kaliteli bir hal alacaktır.

Uzun içerikli yazıları rehber olarak düşünebilirsiniz. Yazımızın en başından beri ele aldığımız yaprak sarması nasıl yapılır sorusunu kullanıcıya net şekilde sunabilmeniz, yaprak sarmasının tüm yönlerini ele almanız gerekmektedir.

Bu noktada kullanıcı sizin yazınızı okuduğunda aklında hiçbir soru işareti kalmayarak net şekilde bilgiye doymuş olacaktır.

seo-fiyatlari

SEO Yöntemi | URL’Lere Anahtar Kelime Ekleyin Ancak URL Kısa Tutun

URL’ler yeni başlayanlar için bir başka kritik SEO ipucudur.

Arama sonuçlarında daha iyi sıralama almak, kullanıcıların arama niyetini daha iyi anlamak ve ona göre bir URL yapı oluşturmak sizlerin farkınızı daha fazla ön plana çıkartacaktır. Bu tür URL oluşturulurken anahtar kelimeniz, yazınızın amacı ve niyeti net şekilde belirtilmelidir.

Bu yazımızın URL yapısını inceleyecek olursak; seo-yontemi-2020-seo-yontemi şeklindedir. Burada amaç SEO Yöntemlerini net şekilde kullanıcıya aktarabilmektir.

Bu URL yapısı sayesinde kullanıcıların hiçbir şekilde farklı bir amaca sapmadan ham bilgiye net şekilde ulaşacağını google tarafına iletmekteyiz.

Sizler de URL yapılarınızı oluştururken bu tür püf noktalara dikkat ederek oluşturmalısınız ki okurlarınız ve potansiyel kitlenize net şekilde amacınızı sunabilesiniz.

URL yapılarında dikkat edilecek püf noktaları sıralayacak olursak;

  • Temel anahtar kelimenizi ekleyin.
  • URL yapılarınız mümkünse beş veya daha az kelime ile sınırlandırın.
  • Kelimeleri birbirinden ayırmak için tire (-) kullanın.
  • URL’lerinizi küçük harflerle türkçe karakter kullanmadan yazın.
  • Kesme işareti ( ‘ ) veya hashtag ( # ) kullanmaktan kaçının.

Aşağıda vereceğimiz URL yapıları bu durumu net şekilde desteklemektedir.

  • Yanlış URL Yapısı: example.com/blog/12345.html
  • Doğru URL Yapısı: example.com/sushi-rollers.html

SEO Yöntemi | Web Sitenizi İnşa Etmeye Başlayın

SEO temelleri söz konusu olduğunda site mimarisini konuşmakta oldukça önemlidir.

Bilgi mimarisi olarak adlandırılan site yapınız sitenizin neye hizmet ettiğini ve ne amaç uğruna oluşturulduğunu net şekilde belirtmelidir.

Aşağıda yer alan ipuçlarıyla sitenizi nasıl inşa etmeniz gerektiği ile ilgili olarak kendi stratejinizi oluşturmayı deneyebilirsiniz.

  • Web sitenizin hiyerarşisini belirleyin: Hiyerarşi yapınız sitenizin tam olarak neye hizmet ettiğiniz anlatmaktadır. Bunu bir aile veya soy ağacı olarak düşünebilirsiniz. Ana sayfanız üst öğeden başlıyorsa burada hakkınızda, ürünleriniz, hizmetleriniz gibi abi diye adlandıracağımız kısımlar yer almaktadır. Bunların alt başlıklarını ise kişiselleştirerek onların küçük kardeşlerini oluşturabilirsiniz.
  • Üstbilgi ve altbilgi sayfalarınızı optimize edin: Web sitelerinin üst bilgiler ve alt bilgiler google tarafından yapılan aramalarda ön plana çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bu noktada sitenizin üstünde ve altında bilgi paylaşmaya ilgili sayfalara yönlendirme yapmaya özen gösterin.
  • Kırıntıları oluşturun ve sitenizi şekillendirin: Kırıntılar ise sitenizde yer alan bilgi parçacıklarıdır. Bu bütünlüğe bağlı olarak sitenize içerikleri eklerken ve başlık eklerken bu kırıntıları iyi bir şekilde optimize etmeniz sizlerin google tarafından daha hızlı bulunmanıza imkan sağlayacaktır.

Site yapınızı uzman bir ekip gerçekleştirecek bile olsa bu terimlere dikkat etmelidir. Eğer SEO’ya yeni başlayan bir acemi iseniz bu terimler ve kurallar sizlerin ilk önceliğinizdir.

SEO Yöntemi | Sitenizi Google Search Console’a Bağlayın

Google search console SEO kitleri içerisinde olmazsa olmazlardan birisidir.

Bu ücretsiz platform sayesinde web sitenizin google üzerinde ki değerlerini anlık olarak ölçebilir, gözlemleyebilir ve geliştirebilirsiniz. Ayrıca Google’ın sitenizi nasıl görüntülediğini de net şekilde görmüş olursunuz.

Google search console üzerinde değerlendirebileceğiniz ve inceleyebileceğiniz farklı SEO kriterleri ise;

  • Farklı sorgulamalardan gelen sayfa görüntülenmeleri ve tıklama oranları.
  • Tarama hataları.
  • Mobil uyumlu sayfalar için olası sorunlar.
  • Zengin sonuçların işaretlenmesi.
  • Sayfa dizini ekleme.
  • Sayfa sıralaması.
  • Sayfa hızı değerlendirmeleri.
  • Ve daha fazlası.

URL adresiniz ile birlikte Google Search Console’a kayıt olabilir, hızlıca kurulumu gerçekleştirebilir ve SEO kriterlerinin bir diğer maddesini yerine getirmiş olabilirsiniz.

Yorumlar