Ana içeriğe atla
Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yağlı kıyma ( mümkünse kuzu, dana eti karışık )
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Tekirdağ Köftesi Tarifi Yapılışı
- Kıymayı bir kaba alıp ekmekleri ıslatıp baharatları da ekleyip 5 dakika yoğuruyoruz.
- Daha sonra soğan ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeleyip içine ilave edip tekrar yoğurmaya devam ediyoruz.
- En son olarak içine bir yumurtayı, irmiği ve karbonatı da ekleyip tekrardan 10 dakika kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
- Ara ara elinizi soğuk suyla ıslatabilirsiniz.
- Kıymanın yağı yapışmasın diye iyicene özleşen kıymayı yoğurdunuz kabın içine 40 kere çarpıyoruz ( yani içinden komple alıp havadan hızlıca kaba çarpıyoruz, tüm malzeme tamamen özleşmiş oluyor )
- Üzerine streç film kaplayıp en az bir gece yada bir gün buzdolabında dinlendiyoruz ( irmiğin şişmesi ve tüm malzemenin lezzet kazanması için )
- Ertesi gün ince uzun şekiller verip yanmaz tavada yada ızgarada pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder