Ekmeğinizi; buğdayın atası olarak bilinen son dönemlerin popüler tahılı siyez unu ile yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
•Yarım paket yaş maya
•1 yemek kaşığı şeker
•1,5 su bardağı ılık su
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•Bir tatlı kaşığı kaya tuzu
•6 su bardağı siyez unu
•1 yemek kaşığı şeker
•1,5 su bardağı ılık su
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•Bir tatlı kaşığı kaya tuzu
•6 su bardağı siyez unu
Tarif:Maya, şeker ve ılık suyu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde karıştırın ve 15 dakika maya köpürene kadar bekletin.
1-Ardından üzerine zeytinyağı ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın.
2-Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
3-Yaklaşık 10 dakika yoğurmalısınız.
4-Hafif ele yapışan bir hamur olunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 2-3 saat dinlendirin.
5-Hamuru dinlendirdikten sonra baton kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve kabaran hamuru söndürmeden kalıba dökün.
6-Ardından bir saat kadar da kalıbın üzerine nemli bez örtüp içinde mayalanması için bekletin.
7-Önceden ısıttığımız Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 40-50 dakika kadar pişirin.
8-Afiyet olsun!
2-Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
3-Yaklaşık 10 dakika yoğurmalısınız.
4-Hafif ele yapışan bir hamur olunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 2-3 saat dinlendirin.
5-Hamuru dinlendirdikten sonra baton kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve kabaran hamuru söndürmeden kalıba dökün.
6-Ardından bir saat kadar da kalıbın üzerine nemli bez örtüp içinde mayalanması için bekletin.
7-Önceden ısıttığımız Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 40-50 dakika kadar pişirin.
8-Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder