Karbonatın Cilde Faydaları

Karbonatın cilde faydaları hakkında merak edilenleri ve bilinmeyenleri yazarak bilgi vermeye çalışacağım. Pek çok cilt bakım maskesinde kullandığımız karbonat cilde faydalı ürünlerden biridir. Cilt lekelerini yok eden, sivilceleri önleyen, cildi beyazlatan karbonat içeren maskeler etkili sonuç almanızı sağlayacaktır. Temin edilmesi kolay olan karbonat ile yapabileceğiniz maskeler pek çok cilt sorunundan kurtulduğunuz gibi peeling etkisi ile cildi ölü hücrelerden temizleyebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda karbonatın cilde faydaları, karbonat maskesi, karbonatla cilt beyazlatma ve merak edilen pek çek soruya cevap vermeye çalışacağım. Karbonatın cilde faydaları ve karbonat maskesi tarifleri vermeden önce karbonat nedir, ne işe yarar bunun hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.
Karbonat Nedir? Karbonat Ne İşe Yarar?
Yemeklerde sıklıkla kullandığımız karbonat beyaz halde bulunan bir tuzdur.  Karbonat diğer adı ile sodyum bikarbonat, asidin bazı bazlarla birleşmesinde ortaya çıkan tuzdur. Kimya, ilaç sanayisinde kullanılan karbonat neredeyse kullanım alanı en fazla olan üründür. Yemek yapımızda, diş beyazlatmada, zayıflama için sıklıkla tercih edilen karbonat neredeyse hayatımızın büyük bir bölümünde kullanılmaktadır. Kolay bulunan, ucuz olan ve çevreye zararı olamayan karbonatın herhalde girmediği ev yoktur. Cilt bakımı maskelerinde sıklıkla tercih edilen karbonat cilde sağladığı olumlu etkilerden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Peki karbonatın cilde faydaları nelerdir sorusuna ayrıntılı olarak cevap vermek istiyorum. Karbonatın cilde faydaları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kesinlikle karbonat maskesi yapmak isteyeceksiniz.
karbonatın cilde faydaları, karbonat maskesinin faydaları

Karbonatın Cilde Faydaları Nelerdir

Cilt dostu olan karbonanıt cilde faydası olduğundan kimi zaman sadece su ile karıştırılarak yapılan maske yeterli olurken bazende karbonat maskesi içerisine katılan bitkisel yağlar sayesinde etkili ve kesin sonuç almanızı sağlayabilir. İşte karbonatın cilde faydaları;
  • Karbonat güneş yanıklarını geçirir. Yaz aylarında sıklıkla yaşadığımız güneş yanıkları, ağrı ve acıyı geçirmek için karbonat kullanabilirsiniz.
  • Karbonat sivilce oluşumunu önler. Ayrıca yağlı cildin yağ dengesini sağlar.
  • Siyah noktalardan kurtulmak için etkilidir.
  • Peelin etkisi vardır, ciltte bulunan ölü hücrelerinden cildi arındırır. Aşındırıcı etkisi ile ciltte soyulma yağlayarak yeni cildin ortaya çıkmasını sağlar.
  • Karbonat ter kokusunu önler. Antibakteriyel özelliği sayesinde ciltte oluşan ter kokusunu emerek vücudun kötü kokmasını önler.
  • Cilt döküntüsü iyi gelir
  • Karbonatla cilt beyazlatma işlemi yapabilirsiniz. Düzenli olarak kullanıldığında cilt renk tonunda açılma sağlar
  • Ciltte rahatsızlık ve kaşıntıyı önler
  • Elma sirkesi ile beraber tonik olarak kullanılabilir.
  • Cildin yağ dengesini sağlar. Yağlı cilde karbonat maskesi uygulayarak cildin yağ dengesini sağlayabilirsiniz.
  • Karbonat cilt lekelerini yok eder. Güneş lekeleri, sivilce lekelerini yok etmek için tercih edilir
  • Sıcak suyun içerisinde yeterli miktarda karbonat döküp ayaklarınızı bekletirseniz ayaklarınızdaki nasırları geçirir.
  • Saçlara uygulanan karbonat saçların daha sağlıklı olmasın sağlar
  • Dişleri beyazlatmak için kullanılır
  • Küvete az miktarda karbonat ekleyerek banyo yaparsanız yorgunluğunuzu alır cildinizi dinlendirir
Sizlere mümkün oldukça karbonata cilde faydaları hakkında bilgi vermeye çalıştım. Karbonat maskesi yaparak cilt sorunlarından kurtulmanız mümkün. Karbonat ve su ile yapacağınız en kolay karbonat maskesi bile sivilce ve cilt lekeleri başta olmak üzere pek sorunun ortadan kalkmasına destek olur.
karbonatın cilde faydaları

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır

Sizlere en çok kullanılan etkili sonuç veren tarifleri seçmeye çalıştım. Karbonatın cilde faydası olduğu karbonat maskesinin cilde faydası bulunmaktadır.
Karbonat ve Yoğurt Maskesi
Cilt lekeleri, güneş yanıkları, çil ve sivilce izleri azaltan ve en çok kullanılan maskelerden biridir. Karbonat maskesi kullananlar sıklıkla bu maskeyi denedikleri bilinmektedir.
Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı ve Uygulanışı
Yukarıdaki saydığımız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve krem kıvamına gelmesini sağlayın. Karbonat ve yoğurt maskesi göz ve dudak çevresi hariç büyün yüzünüze uygulayın. Ortalama 15 dakika kadar beklemeniz yeterlidir. Kuruduktan sonra soyma işleminde siyah noktaların ölü hücrelerin maske ile beraber geldiğin göreceksiniz. İlk olarak ılık su ile yüzünüzü yıkayın ve hem ardından soğuk su ile durulayın. Gözeneklerin açıldığını ve cildinizin ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.
Sivilce Kurutan Karbonat Maskesi
Sivilcelerden ve sivilcelerden kurtulmak için az miktarda karbonat ile su karıştırılır ve karışım krem kıvamına gelmesi sağlanır. Cilde masaj yaparak maskeyi uygulayın ve ortalama 15 dakika kadar kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile durulamanız yeterlidir.
Ayrıca sivilceleri kurutan başka maske tarifimiz ise karbonat ve bal karımışını cilde uygulayın ve ortalama 10 ile 15 dakika kadar bekleyin. Daha ilk uygulamadan itibaren ciltte fazla yağın yok olduğunu ve cildinizin parladığını göreceksiniz. Sadece sivilcelerin üzerinde uygulamanız yeterlidir.
Cilt Lekelerini Yok Eden Maske
Karbonat ve limon maskesi cilt lekeleri yok etmek için en iyi maskelerden biridir. Cilt lekelerini yok etmek için ciltte bulunan ölü hücreleri tan yeni hücre oluşumunu destekleyen etkili bir maskedir.
Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı
Yukarıda saydığımız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve temiz cildinize sürün.  Cildinize parmaklarınız yardımı ile hafif baskı yaparak yedirin. Ortalama 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulamanız yeterlidir. Tarifini verdiğim bu maskeyi sadece karbonat ve limon suyu ile yapmanız mümkün.
Cilt lekelerini geçiren diğer maske tarifinde 12 damla kadar su, 1 çay kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisinde karıştırın. Karışım krem kıvamına gelmesi gerekmektedir. Hazırladığınız karışımı temiz cildinize uygulayın ve ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir defa uygulamanız yeterlidir.
karbonatın cilde faydaları
Karbonat ve Hindistan Cevizi Yağı
Cildi nemlendiren, onaran bu maske ile ayrınca siyah noktalardan ve ölü hücrelerinden kurtulmanız mümkün. Eşir miktarda karbonat ve Hindistan cevizi yağını karıştırın temiz cildinize uygulayın. Eğer cildiniz kuru yada hassas ise Hindistan cevizi yağını 2 kar oranında artırabilirsiniz. Ortalama 5 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyin. Daha ilk uygulamada harika sonuçlara şaşıracaksınız.
Karbonatla Tırnak Temizleme
Eğer sigara içen biri iseniz sarar tırnaklarınız yada başka etkenlerden dolayı sarar tırnaklarınıza karbonat ve su karışımı ile hazırladığınız karışımı uygulayabilirsiniz.
Ter Kokusunu Önleyen Karbonat Maskesi
Ter kokusunu önlemek için karbonat ile hazırlayacağınız maske tarifi ile ciltte bulunan fazla yağı alabilir ve ter kokusunu önlersiniz. Karbonat, su ve lavanta yağını yada dilediğiniz başka bir bir yağı karıştırarak koltuk ve kokan bölgeye pamukla sürün. Antibakteriyel etkiye sahip olan bu karışım cildi mikroplardan korur.
Saça Karbonat Uygulamak
Saça yapılan yanlış uygulamalar, saça maşası kullanmak, ısıtıcı kullanmak yada saçları sık sık boyamaktan dolayı saçlar çabuk kırılır ve yıpranır. Ayrıca saç derisinde tahriş ve kepek görülür. Karbonat ile  kısa sürede bu sorunlardan kurtulmak mümkün.
Kullandığınız şampuanın içerisine yarım çay bardağı ekleyerek düzenli olarak kullandığınızda saçlarınızın kısa sürede hacim kazandığını, daha canlı ve parlak olduğunu göreceksiniz.
Karbonatla Yüz Beyazlatma
Karbonatla cilt beyazlatma ve karbonatla yüz beyazlatma için en çok kullanılan ve olumlu sonuç veren tarif karbonat ve su karışımıdır. Düzenli olarak kullanıldığında cilt renk tonunda açılma sağlayarak cilt renk tonunu açar. Cilt beyazlatmak için dilerseniz karbonat ile gül suyunu karıştırarak uygulamanızda mümkündür. Yüz beyazlamak için bu maske tariflerinin haftada 2 defa uygulanması gerekmektedir.
Karbonat Limon Koltuk Altı Kararması
Koltuk altı kararmasını önlemek için 1 yemek kaşığı karbonata limon suyu eklenir ve koltuk altına sürülür. Koyu alan kararmayı önleyen bu tarifi düzenli olarak yaptığınızda koltuk altı kararmasının yok olduğunu göreceksiniz.

Karbonatın Cilde Zararları

Cilde sayısız faydası bulunan karbonatın ayrıca cilde zararları bulunmaktadır. Aslıda aşırıya katmadıkça neredeyse zarasız olan karbonat çok fazla kullanıldığında cilt minesine zarar verir, ciltte tahriş ve kızarıklığa neden olur. Sivilce olan yere karbonat sürmek doğru bir hareket olmasına karşın sivilceleri kurutmak için fazla kullanılması tahriş ve yanmaya neden olur.
karbonatın cilde faydaları, karbonat maskesi nasıl yapılır

Karbonat Maskesinin Cilde Faydaları

Karbonatın cilde faydaları ve karbonat maskesi kullananların sıklıkla denediği maske tariflerini vermeye çalıştım.  Yukarıda sizlere verdiğim maskelerin neredeyse büyük bölümünde sadece ve karbonat ve su kullanmak bile yeterlidir. Pek çok cilt sorununda karbonat ve su karşımı uygulamanız bile yeterlidir. Şimdi sizlere karbonatın cilde faydaları hakkında merak edilen bazı soruların cevaplarını vermek istiyorum.
Karbonat maskesinin yan etkileri
Karbonat maskesi yan etkileri neredeyse yok denecek kadar az olmasına karşın bazen ciltte kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir. Maskeyi yüzünüze uygulamadan az miktarda bileklerinize sürerek vereceği tepkiyi test etmeniz gerekli
Karbonat maskesi ne kadar bekletilmeli
Karbonat maskesi ortalama olarak 15 ile 30 dakika kadar ciltte bekletilir. Eğer maske içerisinde başka bir ürün varsa örneğin limon yada başka yağlar gibi bu durumda bekleme süresi 15 dakikayı geçmemelidir.
Karbonat cildi yakar mı
Karbonat cilde kullanan bazı kişiler yaptıkları yorumlarda karbonatın ciltte yanma acıya neden olduğu söylemişlerdir. Karbonat hassas ciltlerde alerjik tepki verebilir.
Yüze karbonat sürmek
Çok eski ve etkili yöntemlerden biridir. Karbonatı su ile karıştırarak yüze sürmek en kolay ama en etkili maske tarifidir diyebiliriz.
Karbonat yüz rengini açar mı
Karbonatla cilt beyazlatma yada karbonata yüz rengini açmak için düzenli kullanıldığında cilt renk tonunda açılma görülür. Haftada 1 defa karbonat ile hazırlayacağınız karşımı cildinize sürün kısa sürede cildinizin renginin açıldığını göreceksiniz.
Koltuk altına karbonat sürmek zararlımı
Koltuk altı kararmasını yok etmek için limon ve karbonat karışımı düzenli olarak sürdüğünüzde kısa sürede koltuk altı kararmasının yok olduğunu göreceksiniz. Koltuk altına karbonat nasıl sürülür sorusuna cevap vermek gerekirse karbonat ve limon suyunu karıştırıp koltuk altına sürerek ovalayın ve su ile durulamanız yeterlidir. Limon karbonat koltuk altına sürerseniz koltuk altı kararmasını önlediğiniz gibi terleme ve kokuyu yok etmiş olursunuz.

Yorumlar