Cilt Lekeleri Nasıl Giderilir? Etkili Çözüm Önerileri

Cilt lekleleri cilt yapısının bozulması sonucu cildimizin renginde değişim oluşması sonucu cilt lekeleri meydana gelir. Cilt lekeleri denince aklımıza ilk gelen güneş yanıklarıdır ama cilt lekelerine sadece güneş yanıkları sebep olmaz, sivilce, çiller, doğum lekeleri, kahverengi lekeler ve doğuştan gelen lekeler cilt lekesine oluşmasında en büyük etkenlerdir.
Cilt lekeleri ister erkek olsun isterse bayan estetik olarak görüntümüzü bozduğu için insanlarda özgüven kaybına sebep olurken ciddi anlamda da insanların kendileri ile alay edecekleri yada dışlayacaklarından çekindikleri için bu cilt probleminden kurtulmanın yollarını aramaktalar.Cilt bakımı konusunda özellikle bayanların en hassas olduğu konu ise cilt lekeleridir cilt lekelerinin yok olması cilt bakımı ve cilt temizliği için çok önemlidir.

Cilt Lekesi Neden Oluşur?

Cilt lekesine oluşumuna sebep olan emzim lekenin olduğu bölgede fazla salgılanmasından dolayı vücudumuzun herhangi bir bölgesinde çoğalarak cilt lekesine sebep olabilir. Tıp dilinde ” ephelis” olarak bilinen bu cilt hastalığı eğer tedavi edilmez ise ciddi sonuçlar doğurabilir. Cilt lekesine oluşan en büyük etkenler ise
  • Güneş ışığına uzun süre maruz kalmak
  • Kullanılan bazı kimsayal ürünler yada ilaçlardan dolayı
  • Bronzlaşmak için soluryuma girmek
  • Aşırı şekilde makyaj yapmak ve makyaj temizliğinden sonra kalıntıları temizlememek
Bu etkenler cilt lekeleri oluşumunda en büyük etken olarak sayılabilir. Cilt lekelerinin oluşumda en büyük etken güneş ışınlarıdır, güneş ışınları cilde direk temas ettiğinde ciddi sorunlarını da beraber getirir. Eğer açık alanda uzun süre kalacaksanız güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getiriniz. Cilt lekelerinden kurtulmak için tıbbı destek alabileceğiniz gibi doğal olarak yapacağınız cilt maskeleri ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.
cilt lekeleri

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Cilt lekeleri için son zamanda pek çok tıbbi yöntem geliştirildi. Sizlere cilt lekelerinizden kurtulmanız için hem tıbbi yöntemlerden bahsedeceğim, hemde evde kendinizin yapabileceği doğal maskelerden bahsedeceğim. Bu yöntemler çok etkili ve herkes tarafından denenmiş yöntemlerdir. Ama unutulmaması gereken bir durumda söz konusu cilt lekelerinde kurtulmak için deneyeceğimiz tıbbi yöntemler ciltte ciddi şekilde kızarıklık ve soyulmalara sebep olacaktır bu yüzden eğer bu yöntemi denemeye karar verdiyseniz mümkünse izin zamanınıza denk getirmeye çalışınız bu tedavilerden sonra 2-3 gün evden çıkmamanız gerekebilir.

Cilt Lekelerinden Kurtulmak İçin Kimyasal Yöntemler

Mikrodermabrazyon: ” Alüminyon hidroski kristalleri” diye bilenin kimyasal ürünlerin cildiniz lekeli olan bölgesine uygulanan peeling yöntemlerinden biridir. Doktor tavsiye haricinde kullanılmaz genel olarak hazırlaanan peeling doktorun önereceği şekilde tek başına evde yapılır. Bu peeling kullanmak için cilt lekesinin durumu ilerlememiş olmalıdır.
Kimyasal Peeling: Bu peeling yöntemi yan etkilerinin çok görülmesi sebebi ile doktor gözetimide kullanılmalıdır ve yan etkileri görüldüğünde mutlaka kullanımı bırakılmalıdır.Bu tedavide amaç derinin üst tabakasına meyve asitle ilaçları uygulanır.Amacı ise verelen meyve asitlerinin cildi yenilenmesi sağlamaktır.  Kimyasal peeling yapıldıktan sonra deride yanma, kızarma, şişlik ve kabarma görülür genel olarak sadece sorunlu bölgeye uygulanır.
Dermaprazyon: Dermaprazyon yöntemin amaç derinin üst tabakası ve alt tabakası hızlı gönen zımpara benzeri bir aletle soyulmasıdır. Çok dikkat ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca büyük dikkat ve bakım isteyen bir yöntemdir genel olarak gerekmedikçe pek kullanılmayan bir yöntemdir.
Lazer yöntemi: Bence en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Lazer yöntemide cilde uygulanan karbondioksit cilde enjekte edilerek cildin derin şekilde soyulmasına sağlamaktır, Ciltte bulunan lekeli bölge soyulma ile birlike kaybolmaktadır. Tedaviden sonra iyleşme süreci biraz zaman alıyor ama gerçekten cilt eski görüntüsünü tekrar kazandığında daha sağlıklı ve temiz bir cilde sahip oluyosunuz.
Tıbbı yöntemlerin en çok kullanılan ve bilinen yöntemleri sizlere sıraladım şimdi ise doğal şekilde yapabileceğiniz ve cilt lekelerinizden kurtulabileceğiniz cilt maskelerinden ve yöntemlerinden sizlere sıralamak istiyorum.

Cilt Lekelerinden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Yumurta Akı ve Limon Kürü 
Bir tam limonu iyice rendeliyoruz, hazırladığımız yumarta akını ekleyip iyice karıştırıyotuz krem haline gelene  kadar çırpıyoruz eğer gerekirse biraz daha limon kabuğu ekleyebilirsiniz. Bu karışımı banyoya girmeden 1 saat önce lekeli bölgeye uygulamanız gerekiyor.
Salatalık Maskesi
Buzdolabında dondurucuda beklettiğimiz salatalığı ortadan ikiye bölüp lekeli olan bölgeye iki günde bir iyice sürülmelidir.
Cilt Lekesi için Maydanoz Maskesi
Yarın tutam maydanozu blendırda iyice parçalıyoruz, bir çorba kaşığı yoğurt ve bir limon ekliyoruz. Bu karışımı cildimizde leke olan bölgeye masaj yapar gibi uyguluyoruz ortalama 1 saat uyguladığımız karışımın lekeli bölgede durmasına sağlamalıyız. Bu karışımı üç günde bir uygulayabilirsiniz limonda bulunan asit ile lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Yorumlar