Daha çok Türk ananelerinde ehemmiyetli bir yere sahip olan Türk kahvesi Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş en hoş sıcak meşrubatlardandır. Bu sebeple pişirirken dikkat etmek ve usulüne göre pişirmek gerekir.
İnce ince titizlikle kavrulan Türk kahvesinin köpüklüsü makbuldür. Türk kahvesini köpüklü pişirmekte ayrı bir meziyettir. Ne yaparsam sunim köpüklü Türk kahvesi yapamıyorum diyorsanız size vereceğimiz tekliflere göz atabilirsiniz…
Miktarları:
Bir fincan türk kahvesine tepeleme bir tatlı kaşığı kahve koymanız gerekir.
Orta şekerli olsun istiyorsanız; Fincan başına 2 adet kesme şeker
Az şekerli olmasını istiyorsanız; 1 kesme şeker
Şekerli olmasını istiyorsanız; 2 buçuk adet kesme şeker yeterli olacaktır.
Hazırlanışı:
Kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye ilk olarak şeker ilave etmeniz gerekir.
İlk evvel şeker daha sonra kahve ve son olarak soğuk su ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Pişirme usulü:
Kahveyi pişirirken belli ocağa koymadan evvel karıştırmalısınız. Kahveyi ocağa aldıktan sonra netlikle karıştırmamalı ve kendiliğindene pişmesini beklemelisiniz.
Pişen kahveniz kabarmaya başladığında üzerindeki köpükleri kahve fincanlarına alın. Daha sonra kahvenizi 2-3 sn ocakta tutun. Son olarak fincanlara kahveleri ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder