Yılbaşı sofralarının, rakı sofralarının, özel gecelerin vazgeçilmezi haydari, yoğurtlu mezeler arasında en lezzetli ve yapımı en basit olanıdır. Haydarinin lezzetinin sırrı, yapımında kullanılan malzemelerde saklıdır. Haydari yapımında kullanacağınız yoğurt ve peyniri fabrikasyon ürünler yerine güvendiğiniz doğal mandıra ürünleri satan bir satıcıdan almanızı tavsiye ederiz.
Haydari Tarifi
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam doğranmış dereotu
- 1 tutam kuru nane
- Tuz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Süzme yoğurt ve beyaz peynir derin bir kabın içerisinde çatal ile ezilerek birbirine yedirilir.
- Rendelenmiş sarımsak, tuz, dereotu ve kuru nane eklenip güzelce karıştırılır.
- Yaklaşık yarım saat dolapta dinlendirilen haydari, servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Arzuya göre pul biber, maydanoz veya dereotu ile süslenir
Afiyet Olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder